ASB Loan atau ASB Financing adalah salah satu cara pelaburan bijak yang dapat mengaut keuntungan yang berlipat ganda. Dengan mempunyai modal yang minimum, pelaburan melalui ASB Loan adalah salah satu langkah yang patut diambil oleh semua bumiputera. Tambahan pula ketika kita sedang dilanda wabak COVID-19, kita harus bersedia dengan simpanan  yang bijak dan pelaburan yang berisiko rendah. Kali ini saya ingin kongsikan promosi ASB Loan sempena PKP.

Tetapi sebelum itu ingin saya kongsikan di mana ASB Loan adalah pinjaman konvensional manakala ASB Financing adalah pembiayaan Islamik.

Interest Rate ASB Loan/Financing sempena PKP

Bagi yang belum tahu ataupun tidak yakin lagi untuk melabur di dalam ASB Financing, ini adalah waktu yang terbaik. Ini adalah kerana ketika PKP sehingga PKPB, interest rate untuk permohonan ASB Financing adalah yang paling rendah sekali. Pada kebiasaannya interest rate bagi pembiayaan ASB Financing mencecah sehingga 5%. Manakala ketika PKP, bank telah menurunkan interest rate bagi permohonan ASB Financing sehingga 3.85%. Situasi ini jarang-jarang berlaku dan sebagai pelabur yang bijak, kita harus mengambil peluang ini sekarang.

Kelebihan ASB Loan/Financing

Kelebihan utama yang ramai antara kita tidak tahu adalah keuntungan dividen dikira berdasarkan jumlah pembiayaan ASB Loan/Financing. Ini bermakna sekiranya kita membuat ASB Loan/Financing bagi RM200,000, dividen tahunan akan dikira berdasarkan jumlah ini iaitu sebanyak RM11,000 (Dividen 5.5%).

Selain itu, ramai juga yang terlepas pandang nilai keuntungan dari surrender value iaitu jualan nilai semasa kita menutup ASB Loan/Financing kita nanti. Bagi mengetahui lebih terperinci mengenai kelebihan ASB Financing, anda boleh membaca artikel ini https://fatheendeen.com/perbezaan-asb-dan-asbf/

⭐️ Dividen berdasarkan pembiayaan
⭐️ Dividen tahunan
⭐️ Pulangan nilai semasa (Principal)
⭐️ No lock in period
⭐️ Rendah risiko
⭐️ Interest rate 3.85% (Jun 2020 Promo)
⭐️ Takaful Optional
⭐️ Islamic Financing

Syarat-Syarat Permohonan ASB Loan/Financing

ASB Loan/Financing boleh dimohon oleh semua bumiputera berumur 18 tahun dan ke atas. Permohonan ini boleh dilakukan oleh mereka yang mempunyai pekerjaan ataupun yang tidak tetapi masih mempunyai modal untuk melabur. ASB Loan/Financing ini juga memberi peluang kepada mereka yang mempunyai rekod CCRIS PTPTN untuk memohon. Selain itu juga, tempoh pembiayaan ASB Financing telah dilanjutkan maksimum sehingga 40 tahun menjadikan pembayaran bulanan lebih rendah. Berikut adalah syarat-syarat permohonan ASB Loan/Financing.

 Khas kepada Bumiputera sahaja
 Tempoh maksimum 40 tahun
 Kelulusan segera
 CCRIS PTPTN, boleh lulus
 High komitmen, boleh lulus

Sesiapa yang masih belum mempunyai ASB Loan/Financing ini adalah peluang keemasan untuk memulakan pelaburan bijak ini. Manakala kepada mereka yang telah mempunyai ASB Loan/Financing dan belum mencapai kuota maksimum RM200,000, ini juga adalah peluang untuk anda memenuhkan kuota.

Bagi yang berminat untuk memohon ASB Loan/Financing berikut adalah kiraan asas bayaran bulanan mengikut jumlah pembiayaan.

RM200,000 bulanan RM818
RM150,000 bulanan RM613
RM100,000 bulanan RM409

Tawaran ini sah sehingga bulan 30 Jun 2020. Untuk info lanjut sila hubungi Cik. Fatheen Deen

Fatheen Deen
No Telefon : 018 900 1337
Emel : fatheen.deen@gmail.com
Whatsapp : http://www.wasap.my/60189001337/PromoASBF

Please follow and like us:
error0
fb-share-icon0
Tweet 20
fb-share-icon20

About author View all posts Author website

Fatheen Deen

Fatheen Deen

Lifestyle Muslimah Blogger and Financial Advisor

14 CommentsLeave a comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial